Exceli lametabelid – kuidas teha risttabelist lametabel

Excelis on jubemõnus ja lihtne analüüsivahend – Pivoottabel. Ei nimeta seda risttabeliks ega liigendtabeliks, sest üks neist ei haara Pivoottabeli mõistet üleni.

Pivoottabeli tegemine on lihtne – kui sul on analüüsitavad andmed lametabelis, kui aga analüüsiks tulevad erinevad andmed erinevatest allikates juba risttabelitena, siis nende kokkuvõtmine ja koos analüüsimine on suurem peavalu.

image selline näeb välja risttabel

image selline aga lametabel just samade andmetega.

Erinevate (aga samade veergudega) lametabelite kokkupanemine on juba lihtne kopi-paste töö, ja neist saab pivoodi imekergelt.

Tegin Excelile abimehe – ehk aitab see ka sind sinu töös, võid selle vabalt võtta, kasutada, muuta, kritiseerida ja ilusamaks teha.

Mine minu exceli näidete lehele: www.sarv.ee/ftp/henn/excel , seal on fail nimega lamendaja.xlam. Pane see oma masinasse ja anna Excelile kätte kui Add-In

Selleks ava Exceli ümmarguse nupu alt “Excel Options”, otsi üles Add-Inid ja lisa salvestatud fail.

Tulemuseks on andmeribal uus nupp “Lamendaja”, millele klõpsates tehakse hetkel valitud risttabelist uuele lehele lametabel. Risttabeli vasakus ülemises nurgas peab olema miski nimi, mis läheb lametabelisse kolmanda veeru nimeks, esimene ja teine veerg saavad nimed “Rida” ja “Veerg”, risttabelil peab olema üks rida veerupäiseid ja üks veerg reapäiseid.

Proovi ja kui meeldib, jaga rõõmu. Ja kui juhtub miski jama, kurda muret. Ja kui ei meeldi või pole vaja, siis ära kasuta.

Tervitades

Henn

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

1 Responses to Exceli lametabelid – kuidas teha risttabelist lametabel

  1. mikk ütles:

    Kas seda saab openOffice Calcis ka kasutada kuidagi?

Lisa kommentaar